Jelly Kelapa
By Shikin
Resepi : K.Nor
Bahan-Bahan
1 paket agar2 serbuk (10gm)
11 sudu besar gula ~ terpulang pd citarasa masing2
3 helai daun pandan
Cara-Cara
Bahan-Bahan
1 paket agar2 serbuk (10gm)
2.6 liter air kelapa ~ k.nor guna air dr 3 bj kelapa muda
isi kelapa muda11 sudu besar gula ~ terpulang pd citarasa masing2
3 helai daun pandan
Cara-Cara - Masukkan air kelapa muda, serbuk agar2, gula dan daun pandan ke dalam periuk.
- Masaklah hingga mendidih dan masukkan isi kelapa muda.
- Padamkan api.
- Biarkan sejuk sedikit dan boleh lah dimasukkan kedalam bekas yg disukai.
- Sejukkan dlm peti ais dan bila dah sejuk bolehlah dimakan.
# sekiranya air kelapa muda tidak mencukupi, bolehlah ditambah dgn air biasa untuk mencukupkan sukatan 2.6 liter.
No comments:
Post a Comment